woensdag, juni 20, 2012

Zal de wereld na 2012 er nog hetzelfde uitzien?

De wereldwijde oproep van Al Gore in 2006, met de niet te vergelijken film "An Inconvinient truth", hebben het inzicht en de algemene opinie over het welzijn van onze planeet definitief veranderd.

Meer dan eens tevoren zijn wij wakker gemaakt voor de zo dringende problematiek van het voortbestaan van de mensheid op deze planeet. Het hernieuwde besef dat wij als mens verantwoordelijk zijn voor het leefbaar houden van ons milieu is terug benadrukt.

Global Warming is een begrip geworden. Extreme weersomstandigheden zijn hiervan het gevolg. Hogere wintertemperaturen, stormen die heftiger zijn dan ooit tevoren, tsunamies, extreme droogte, overvloedige regenval, het zijn allemaal indicatoren van een steeds verder schrijdende klimaatsverandering.

Het gaat niet zo goed met onze planeet. Nieuwe uitdagingen melden zich. Meer dan eens dringt zich de vraag, hoe zullen wij mensen deze fenomenen aanpakken. Hoe roep je een halt aan global warming? Hoe krijgen wij deze planeet terug schoon?

Met de vinger wijzen heeft al lang geen zin meer. Het afschuiven van de problematiek zou zelfs misdadig kunnen genoemd worden. De verantwoordelijkheid ligt bij ons allemaal, politiekers, ondernemers en burgers, er is geen plaats voor onderscheid.

Dit blog is een platform voor alle positieve oplossingen die voor het welzijn van onze aarde te vinden zijn. Dit platform start uit burgerinitiatief, geen politiek maar bewuste zorg voor milieu en medemens.

Mag ik iedereen die dit blog leest uitnodigen deel te nemen aan de conversatie.

Nuttige linken:

An Unconvinient Truth

Aanbevolen literatuur:

Onze planeet wordt heet! - Jill Peeters

Geen opmerkingen: