dinsdag, december 18, 2018

Shit Kan Het Antwoord Zijn

Wij doen het allemaal, eenmaal per dag of soms meer dan één keer. Toilet gebruik is een dagelijks gegeven in het bestaan van ieder mens. 

Het is misschien tijd dat wij onze dagelijkse gewoonten en gebruik van energie op een andere manier gaan bekijken. Wat als onze dagelijkse behoefte een bron wordt om te voorzien in energie. Niet afvoeren ten koste van veel energie, maar proper en hygiënisch opgeruimd tot nut van veel andere noden die wij hebben.

Het lijkt op het eerste zicht een idioot idee, maar is het wel zo dom?

Zijn wij wel zo goed bezig met het sofisticeren van onze omgeving. Benutten wij wel alle bronnen welke ons ter beschikking zijn.

Een mooi voorbeeld van alternatief gebruik van onze dagelijkse stoelgang en wateroverlast is te vinden in de ruimtevaart. In een omgeving als het internationaal space-station kan en mag niets verloren gaan, want het is van levensbelang.

Moeten wij hier op onze planeet ook eens niet op een andere manier gaan denken.

In deze tijd waarin energie en water als maar duurder worden is het niet zo dom om te bekijken hoe wij onze afvalstoffen nuttiger kunnen inzetten. Omzetten naar nieuwe grondstof of hergebruik kan voorkomen dat wij steeds meer nieuwe grondstoffen verbruiken. Menselijk en dierlijke afval kan zeker beter ingezet worden in de landbouw in de plaats van kunstmatige bemesting.

Nu wordt dit afval gezien als nutteloos en ongewenst. Het is juist de bedoeling van de natuur dat afval (mest) terug wordt opgenomen in de kringloop van het natuurlijk evenwicht. Kunstmatige stoffen verstoren dit evenwicht. Wanneer gaan wij mensen beseffen dat het niet onze taak is om de natuurwetten te overheersen, maar wel terug in evenwicht met onze omgeving te leven.

Dit wil niet zeggen dat wij terug moeten naar het verleden. Het is belangrijk dat wij lessen trekken uit dat verleden en terug meer respect hebben voor ons leefmilieu. De mens is een intelligent ras, doch deze intelligentie kan en mag niet gebruik worden om de natuur te domineren. Dat leidt tot zelfdestructie.





Geen opmerkingen: